• Matchlänk 23 mars Gerdskens BK - Floda BoIF

Här kan du se lördagens träningsmatch i efterhand: Gerdsken BK - Floda BoIF A-Lag Herrar 25 mar 0kommentarer
  • Matchreferat 23 mars Gerdskens BK - Floda BoIF

Den började lite trögt med att vi låg under med 2-0. Hjalle blev fälld i straffområdet, Hugo satte straffen 2-1. Carl Wendel får till ett skott utanför straffområdet, 2-2. Gerdsken gör 3-2 och vi kämpar på och får till en tveksam straff när Hugo dyker ner i straffområdet (blev fälld), han tar straffen själv, 3-3. I slutet får Gerdsken en frispark utanför straffområdet som dom sätter, 4-3. Jag tycker Floda kämpade på bra, vi hade som mål innan matchen att ligga nära dem så de inte kunde vända upp och bli rättvända, prata mycket på planen och hjälpa varandra, det lyckades vi bra med. Bra kämpat killar. // Robert A-Lag Herrar 23 mar 0kommentarer
  • Flodala cup 2024

Flodala Cup är en fotbollscup som spelas utomhus på naturgräs, den 4 - 5 maj 2024 i Floda. Matcherna spelas 5 mot 5 för barn födda 2015 och 2016, samt 7 mot 7 för barn födda 2012-2014. Alla lag spelar minst 3 matcher. Lördag 4 maj: F13, P13, F14, F16, P16 Söndag 5 maj: F12, P12, P14, F15, P15 Mer info och anmälningslänk HÄR. Välkomna till vår fina anläggning Flodala! Floda BoIF 5 mar 0kommentarer
  • Fotbollsskolan 2024

En av årets höjdpunkter är Floda BoIF:s populära fotbollsskola! Den arrangeras för barn som fyller 5 eller 6 år under året. Dessa 6 tillfällen gäller i år på Flodala: 11 maj, 18 maj, 25 maj, samt 24 augusti, 31 augusti & 7 september. Klicka på ANMÄLAN för mer information. Varmt välkomna! Floda BoIF 5 mar 0kommentarer
  • Tack för lektionen

Matchen idag blev en lärorik historia. Ett mycket spelskickligt Surte med högt tempo och snabba fötter gjorde att vi såg lite tröga och sega ut. Ett Surte vi inte kände igen sen tidigare drabbningen. Vi fick irikta oss på försvar och jaga boll och när vi väl erövrat den blev vi snabbt pressade och spelade bort bollen. Dessutom gjorde vi enkla misstag. Redan efter 8 min händer ett sådan inlägg från vänsterkanten där Ludde ska gå ut och plocka ned missbedömmer bollbanan och bollen landar hos en Surte spelare och 0-1 i baken. Efter 19 min 0-2 efter en giftig frispark. Redan i 37 in stod det 0-4, och många förtvivlade Floda spelare går till pausvila. I andra rycker vi upp och spelar 0-0. Visserligen gör Ludde några enastående räddningar, men vi bränner också några lägen där vi inte är antingen tillräckligt heta och offrar oss, eller så är vi inte kyliga i avslut utan skjuter utanför eller på blockade spelare. I första ville gå högt oss och pressa blev bortspelade. I andra drar vi oss tillbaka och blir mer täta på mitten, vilket är nog en avgörande skillnad. Om Surte fortsätter så här i serien kommer de att bli mycket farliga i den andra 5an. Vi har som ni kanske vet flyttat och spelar i 5b, nytt för i år. Vi går tacka Surte för lektionen idag och får dra lärdomar. Hanterar vi det, tränar än hårdare kommer vi få ut än mer av vår trupp. Bara bryta ihop och komma igen. A-Lag Herrar 2 mar 0kommentarer
  • Så kom en förlust

"Man skall ej vara nöjd när man förlorar men idag är det så. Ett bra Alingsås City som över 90 minuter har bollövertaget där vi får försvara oss över hela banan. 17st spelare luftade idag och vi tycker att det är kul att alla skadefria spelare nu har spelat. Bra insatser av backlinje och målvakt idag, när vi har bollen skapar vi ej jättemycket men det finns embryon till bra anfallsspel. Ny träningsvecka på måndag; med träningar måndag, onsdag och torsdag samt match på lördag med snack och lite samkväm efter matchen." Säger tränar Martin A-Lag Herrar 24 feb 0kommentarer
  • 2a raka

" Krispigt på Flodala idag men det finns ju inget dåligt väder... I och med dagens match har alla som tränat spelat match, nån skada finns ju såklart men av de som är igång så är alla "luftade" nu - det är ju gott iom att bara är 7:de februari. Matchen då? Ett ungt Rävlanda med en klar intention att rulla från målvakt, komma upp i plan och sedan en längre boll på två rappa forwards. De gör det bra men vi ligger rätt i positionerna. 1-0 till oss på hörna, en bra serve och Hjalle tar vara på den och trycker in serven. Bra kontroll på skeendet tycker vi att vi har, dock är Rävlanda under hela första halvlek på väg att rinna igenom men vi fredar oss med tur och skicklighet. Fyra byten inför andra och vi gör en stabil andra halvlek med bland annat fyra gjorda mål på tolv minuter. Det som är bra idag, bland en hel del annat, är att vi trummar på hela matchen och vill framåt under 90 minuter. - alltid viktigt att vinna, menar Tomas och fortsätter: tycker att en del av våra unga spelare har tagit ett par kliv i sin utveckling och det gör mig glad. -Ses på fysen imorgon torsdag, säjer Hjalle innan skyndar sig hem för att sova så han kommer utvilad och fräsch till torsdagsfysen." Tränar Martin A-Lag Herrar 7 feb 0kommentarer
  • Premiär, första träningsmatchen

" Tredje februari och dags att kicka igång säsongen 2024. Vi fick ett återbud till match idag i onsdags, så vi vill tacka Hemsjö IF som ställde upp och spelade mot oss idag. Blåsigt från sidan gör det besvärligt men lika för bägge lagen och ingen att klaga. 1-1 i paus efter en rätt dålig halvlek från vår sida, för att vara ärlig. Ett snyggt mål av "Bilen" gör oss glada och att vi trots all ligger bra i positionerna, det tar vi med oss från första akten. Fyra byten i paus och andra delen av matchen är klart bättre: rappare i djupled, bra bollvinster på mitten och vi skapar fler bra chanser än de fyra mål vi gör i andra. Olle och Noel, två juniorer som är med idag, gör varsitt mål och det är extra kul. Match igen kommande onsdag, Rävlanda hemma och då kommer vi att lufta resten av gänget. Träning på måndag också och fys på torsdag. Härligt-nu kör vi 💪💪." Martin Karlsson A-Lag Herrar 3 feb 0kommentarer